Миналата седмица в Манхатън започна процесът на турско-иранския бизнесмен Реза Зараб. Зараб,

...
 Миналата седмица в Манхатън започна процесът на турско-иранския бизнесмен Реза Зараб. Зараб,
Коментари Харесай

Превръща ли се Турция в мафиотска държава

 Миналата седмица в Манхатън стартира процесът на турско-иранския предприемач Реза Зараб. Зараб, който поддържа тесни връзки с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, твърди, че е извършил комплицирана скица за злато за нефт, за да заобиколи интернационалните наказания против Иран, вероятно благодарение на родственици и съдружници на министрите на турското държавно управление.
Американски чиновници арестуваха Зараб през март 2016 година, до момента в който почиваше в Маями, Флорида. Скоро след началото на производството обаче обвиняванията бяха оттеглени, а в сряда Забраб насочи обвинявания, че е подкупил министър на стопанската система като част от неговата санкционираща ракета.

Цялата спекулация би могла да навреди на Ердоган и слага турския водач на ръба, който от своя страна упрекна Съединени американски щати, че е станала жертва в комплицирана интрига за свалянето на турския режим.

Истинският провинен, управляващ всичко е Фетхулах Гюлен, нравствен лидер на известното придвижване Хизмет (или „ Гюлинист “), който живее в заточение в Пенсилвания и който Ердоган твърди, че е провел преврата от 2016 година против него.
Изключителният случай на Зараб е единствено един образец за по-голяма наклонност в Турция: възраждането на проведената престъпност. През последните 10 години се следи трагично разширение на противозаконната търговия и контрабандата в цялата страна. Част от възходящото придвижване е обвързвано с експлоадирането на сирийската революция през 2011 година и с влошаващото се положение на вътрешните работи в Ирак, след възхода на Ислямска страна през 2014 година Нестабилността подтикна детонация от трафик около южната част на турската граница.
Вижте цялостния текст на Sofiapress.com

Виж всички публикации от Sofiapress.com-->
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР